Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

BELGIA - PASTE 2022 Pachet 6 zile plecare din Bucuresti zbor Tarom

Descriere

Destinatie: Belgia

Durata: 1 zi, fara cazare


Servicii incluse:
• 3 nopti cazare cu MIC DEJUN la Hotel Bedford 3* in Bruxelles
• 2 nopti cazare cu MIC DEJUN la Hotel Academie 4* in Brugges
• Bonus! Turul panoramic al orasului Bruxelles
• Transport autocar Bruxelles – Brugges
• Vizita Gent (jumatate de zi) – cu ghid local (intrarile la obiective nu sunt incluse)
• Vizita pietonala de o zi in Brugges – cu ghid local (intrarile la Our Lady Church si Muzeul Ciocolatei sunt incluse)
• Zbor Compania TAROM Bucuresti - Bruxelles – Bucuresti – cu bagaj de cala de 23kg si bagaj de mana de 8kg
• Taxele de aeroport incluse
• Transferul aeroport - hotel Bruxelles inclus
• Transfer Brugges- Aeroport Bruxelles
• Bonus! Transfer intern de grup din Brasov/Constanta, valabil doar in momentul rezervarii
• Facilitarea testului PCR, la clinica acreditata, la tarif preferential pentru turistii Cocktail Holidays
Servicii neincluse:
• Intrarile la obiectivele turistice, alte servicii in afara celor mentionate in program, bacsisuri
• Excursiile optionale
• Intrarea la Catedrala Saint Bavo, in Gent: 10 Eur / pers.
• Taxa locala (se achita direct de catre turist la receptia hotelului)
• Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tarif subventionat Cocktail Holidays (10 €/persoana)
• Contravaloarea testului PCR inaintea plecarii din tara sau la destinatie, care intra in sarcina calatorului, functie de conditiile impuse de autoritati la data calatoriei
BRUXELLES - ANTWERP – GENT - BRUGGES: Artă, istorie, arhitectură, gastronomie & shopping •3 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Bedford 3* in Bruxelles - Foarte bine - 8.0 cota booking.com •2 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Academie 4* in Brugges - Superb - 9.2 booking.com •Bonus! Turul panoramic al orasului Bruxelles •Vizita orasul Gent cu ghid local •Vizita pietonala Brugges cu ghid local •Vizita la Muzeul Ciocolatei din Brugges (cu demonstratie si degustare) •Zbor Compania Tarom, Otopeni - Bruxelles - Otopeni cu bagaj de cala de 23 kg si bagaj de mana de 10 kg inclus •Insotitor roman de grup •Bonus! Transfer intern de grup din orasele Brasov/Constanta, valabil doar in momentul rezervarii •Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection, optionala, subventionata de Cocktail Holidays, la tarif special (10€/persoana) •Facilitarea testului PCR, la clinica acreditata, la tarif preferential pentru turistii Cocktail Holidays

Descriere Program

22.04.2022 Bucuresti – Bruxelles
Prezentare la Aeroportul Bucuresti-Otopeni Henri Coanda la ora 04.30 pentru imbarcare la cursa Tarom RO 371 cu decolare la ora 07:40 spre Bruxelles. Aterizare la Bruxelles la ora 09:30. Tur panoramic al orasului: Atomium, Royal Palace Laeken, Turnul Japonez și Pavilionul Chinezesc, Parcul Cinquantenaire, Cartierul UE, Palatul de Justiție, Parcul Warande, Wetstraat/ Rue de la Loi, Catedrala Sfintii Mihail si Gudula (fara intrari la obiective). Transfer la hotel. Dupa-amiaza, timp liber pentru plimbari in oras. Cazare la Hotel Bedford 3* (sau similar)

23.04.2022 Bruxelles – Atwerp
Mic dejun. Optional, va recomandam excursie la Antwerp. Principalele obiective:  Gara Centrală, denumită si Catedrala Căilor Ferate”; districtul diamantelor, Keyserlei și Meir, centrul vechi al orasului, unde vizităm Casa Rubens”, care timp de douăzeci și cinci de ani a fost casa și atelierul pictorului baroc Pieter Paul Rubens. Dupa-amiaza, trecem prin Groenplaats si ajungem la Catedrala Maicii Domnului, o biserică gotică magnifica cu importante opera de arta apartinand unor artisti celebri, inclusive P.P. Rubens. Vom merge apoi in piata principala, Piața Veche (Grote Markt), Fântâna Brabo, Primăria, casele breslelor; râul Scheldt, Statuia lui Lange Wapper. Terminăm cu o plimbare prin „Vlaeykensgang”, un cartier medieval plin de străzi si alei înguste. Pe drumul de întoarcere ne oprim în Berchem pentru a vizita cartierul Zurenborg Art Nouveau Zurenborg, unde veti vedea cateva dintre cele mai frumoase case construite in arta stil nouveau. Intoarcere la Bruxelles in jurul orei 18:00. Cazare la Hotel Bedford 3* / Bruxelles (sau similar)

24.04.2022 Bruxelles
Mic dejun. Timp liber in Bruxelles. Optional, va propunem un tur pietonal cu ghid local in centrul istoric al orasului: Grand Place, Piata Centrala (aflata in Patrimoniul UNESCO din 1998) cu cladiri gotice, medieval, stradute inguste), Primaria, Menneken Pis, Casa Regelui (astazi Muzeul Orasului), Galeria Regala St. Hubert, Parlamentul European, Les Maroles, Cartierul Traditional al orasului, Palatul Justitiei.  Timp liber pentru cumparaturi sau vizite individuale Se pot vizita: Muzeul Horta (dedicat arhitectului Victor Horta), Muzeul Filmului, Muzeul Jucariilor, Muzeul instrumentelor musicale, Muzeul regal de arte frumoase, Palatul Artelor, parcul Mini-Europa unde se gasesc expuse modele de cladiri din toata Europa, Muzeul Autoworld pentru pasionații de modele de mașini și progress. Dupa vizite, va puteti relaxa la unul dintre numeroasele restaurante, cafenele. Nu ratati: bomboanele de ciocolată (ciocolateriile sunt la tot pasul în centrul oraşului), berea belgiană (în general foarte tare şi aromată) şi waffle (prăjituri tradiţionale cu diverse topinguri, ciocolată, miere, cremă de fructe). Cazare la Hotel Bedford 3* / Bruxelles (sau similar).

25.04.2022 Bruxelles – Gent – Brugges
Mic dejun. Check-out si plecare catre Gent, un oras istoric si unul dintre cele mai interesante locuri din Belgia. Impreuna cu ghidul local, incepem vizita cu o plimbare de-a lungul pitoreștilor strazi Graslei și Korenlei, recunoscute ca fiind unele dintre cele mai frumoase strazi istorice din Gent, strajuite de casele cu frontoane ale breslei negustorilor si comerciantilor, ce dateaza din sec. 12. De pe unul dintre podurile de flancare, se poate vedea o panorama a celor trei turnuri, clopotnița și turlele bisericii St. Nicolas si catedrala Sf. Bavo’s. Urmeaza apoi o plimbare prin Korenmarkt , in centrul istoric, cu o oprire la  Biserica St. Nicolas (clopotnița impresionantă și sala de pânze se afla pe lista lista Patrimoniului Mondial), Catedrala Sfântul Bavo (biletul de intrare nu este inclus), cu celebrul altar Adorarea Mielului Mistic (1432), o adevarata piatră de hotar în istoria artei! În drumul nostru către Piața Vrijdagmarkt vom vedea si cladirea Primariei cu amestecul său de stiluri, gotic flamboyant si renascentist, precum si statuia lui Jacob Van Artevelde si Dulle Griet („Femeie rea”), o fontă din secolul al XV-lea tun, cântărind mai mult de douăsprezece tone. Vom intra apoi în curtea interioară a Casei lui Alein, actualul Muzeul al Folclorului, unde se pot vedea particularitatile locuitorilor din zona. Trecand pe alei șerpuite și străzi pietruite, cu numeroase restaurante ajungem la Castelul Conților, o fortăreață impunătoare, reședința de odinioara a Contelui de Flandra . Ne întoarcem la Korenlei trecând pe lângă Piața St-Veerle și Piața Veche de pește. Dupa incheierea vizitei, plecam catre Brugges. Cazare la Hotel Academie 4* / Brugges (sau similar).

26.04.2022 Brugges – Croaziera pe canale – Muzeul de Ciocolata – Fabrica de bere De Halve Maan
Mic dejun. Ne intalnim cu ghidul local si vom pleca intr-un tur pietonal de o zi in care vom vizita orasul. Pornim pe principala stradă comercială, catre Pieța Centrala. La jumătatea drumului, vom vedea Catedrala Sf. Salvator, principala biserica din oras si care gazduieste numeroase opera de arta originale, Piața Jan Van Eyck, care poarta numele renumitului pictor flamand, cladirea teatrului , Saaihalle (1399), Huister Beurze (prima bursă). Ajungem apoi lângă Piata Burg, una dintre cele mai fermecătoare piețe din oraș, cu Primăria gotică, Bazilica Sfântului Sânge și a Libertății din Bruges, cu relicva Sf. Sange, unica in lume. Traversăm Piața de Pește, Piața Tanners și Dijver. Optional, va recomandam o plimbare cu barca pe micile canale din oras, care dau orasului Brugges epitetul de „Veneția Nordului”. Tot optional, vom vizita si Biserica Maicii Domnului, cu celebra „Madona cu copil”, singura sculptură a lui Michelangelo la nord de Alpi. O oprire la Spitalul St. John (acum Memling în Sint - Jan - Hospitaalmuseum) ne permite să vedem una dintre cele mai vechi clădiri de spital conservate din Europa. Dupa pranz, vom vizita “Muzeul Ciocolatei din Brugges (cu demonstratie si degustare). Optional, se poate vizita si faimoasa fabrica de bere “ De Halve Man”. Cazare la Hotel Academie 4* / Brugges (sau similar)

27.04.2022 Brugges - Bruxelles - Bucuresti
Mic dejun. Timp liber pentru plimbari individuale si cumparaturi. Check-out si plecare catre aeroportul din Bruxelles. Imbarcare la cursa Tarom RO 374 cu decolare la ora locala 19:55 spre Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora locala 23:35.

Excursii optionale - preturi informative

-Antwerp – durata (10 ore) – Pretul include: transport autocar, ghid local, bilete de intrare la anumite obiective turistice, insotitor de grup - 145 eur/ pers. Min. 20 participanti
-Tur pietonal cu ghid local in centrul istoric din Bruxelles cu ghid local: Durata: 3 ore, appx. 23 - 25 eur / pers. Min. 20 participanti.
-Plimbare cu barca pe canalele din Brugges: appx: 12-15 eur / pers. Min. 20 participanti
-Vizita la Fabrica de Bere De Halve Man: appx. 13-15 eur / pers. Min. 20 participanti

Tarifele excursiilor optionale sunt calculate orientativ si pot suferi modificari in functie de numarul de persoane. Clientii nu sunt obligati sa le cumpere de la partenerul agentiei noastre (sunt doar recomandate ca servicii sigure); Plangerile si solutionarea acestora se fac la fata locului!

Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIM 25 PERSOANE. Pentru un grup de minimum 20 - 24 persoane se percepe un supliment de 40€/persoana. Pentru un grup mai mic de 19 pax, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face cel mai tarziu cu 21 zile inaintea plecarii.  De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat, pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
ATENTIE! Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii.Nu ne asumam eventualele servicii speciale ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contractul de prestari servicii.

In situatia de partaj in camera dubla (o persoana care doreste sa participe la o excursie, singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane). Tour Operatorul nu garanteaza ca va gasi in timp util a doua persoana dispusa sa participe la program, tot in partaj. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.

Descriere Hoteluri

Hotel BEDFORD 3* - Bruxelles sau similar https://www.hotelbedford.be/  – Foarte bine - 8.0 booking.com
Hotel ACADEMIE 4* - Brugges sau similar https://www.hotelacademie.be/en/ - Superb - 9.2  booking.com

Informatii utile specifice calatoriilor in Belgia

• Belgia este o țară în Europa de Vest si este unul dintre membrii fondatori ai Uniunii Europene. Aici se gasesc majoritatea instituțiilor acesteia precum și alte instituții internaționale importante, inclusiv NATO
• Există nenumărate ciocolaterii în întreaga Belgie, dar v-ați putea delecta și cu crochete, gauffre sau scoici și cartofi prăjiți, însoțite de una dintre faimoasele beri belgiene.
• Belgia este producătoare de ciocolată de aproape 400 de ani – prima dovadă a producției de ciocolată din Belgia datează din 1635. Astăzi Belgia produce peste 200.000 de tone de ciocolată pe an, și are aproximativ 2.000 de magazine de ciocolată.
• Bucătăria locală belgiana este foarte populară şi iese în evidenţă prin mâncărurile specifice, cum ar fi anghila cu legume şi verdeaţă sau salata Liege. Cele mai multe meniuri din restaurante sunt inspirate din bucatele tradiţionale cu creveţi, sparanghel, anghile, şuncă, branzeturi, diverse feluri de plăcintă ca aperitiv, în timp ce peştele şi carnea sunt servite la felul principal. Waterzooi, o supă de peşte sau de pui cu legume, este foarte apreciată atât de către belgieni, cât şi de turişti. Carnea de iepure, preparată în mod tradiţional cu bere, este considerată o delicatesă în Belgia.
• Belgienii sunt inventatorii cartofilor prăjiţi, iar cicoarea belgiană are un loc de onoare în meniuri şi un stil unic de cultivare. O frunză are o singură calorie şi are o valoare nutritivă considerabilă, prin conţinutul său de minerale.Se poate servi în salate sau cu creveţi şi alte legume.
• Belgienii preferă vin sau bere la masă. Ei consumă într-un an 200 de litri de bere pe cap de locuitor. Berea lor le umbreşte pe cele din Germania, Olanda şi Danemarca. Puţine reţete culinare belgiene sunt considerate complete fără gustul delicios de bere.
• In Belgia se produc peste 800 de tipuri de bere; tot aici, in 1999 s-a deschis prima academie de bere din lume;
• Anvers este capitala mondială a diamantelor. Diamantele au fost comercializate aici încă din 1447, iar astăzi orașul comercializează mai mult de 80% din diamantele brute din lume și 50% din toate diamantele tăiate.
• Puteti folosi pentru efectuarea platilor, atat numerar euro, cat si plata cu card.

Informatii Utile Generale

• Trebuie sa va prezentati la aeroport la intalnirea cu reprezentant/insotitor de grup, cu 3 ore inainte de ora anuntata a decolarii avionului! Prezentarea biletului de avion la imbarcare este obligatorie! Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala 23 kg si max. 8 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager
• Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea, orice modificare se taxeaza cu 25€/modificare/rezervare;
• Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);
• Exista hoteluri unde copilul pana la 12 ani este acceptat sa doarma in pat cu parintii si astfel are gratuitate la cazare sau o reducere foarte mare
• Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea.
• Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului ;
• Toate unitatile de cazare,precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;
• Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.
• Important! Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.

Informatii referitoare la Covid-19

• Atentie! In situatia continuarii epidemiei de COVID 19, pot intervenii modificari ale conditiilor de calatorie, in sensul schimbarii datei de plecare sau a unor conditii strict administrative locale in tara sau la destinatie, conditii impuse independent de vointa organizatorului programului turistic.
• Informatii referitoare la Covid 19 – conditii de calatorie informative, cu actualizare pe site www.mae.ro – Belgia

Servicii ghid / insotitor de grup

Cocktail Holidays asigura un insotitor de grup pe perioada circuitului, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului.

Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbarea ordinii desfasurarii acestuia, ore), fara a afecta insa structura serviciilor.

Mijloace de transport

ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.
In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur sunt destinate deplasarii catre/de la destinatie. 
Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil, iar agentia organizatoare nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele modificari.
Asezarea in microbuz/autocar la destinatie se face de catre insotitiorul de grup, pe baza listei cu ordinea inscrierii la program, incepand cu randul 2 de scaune din mijlocul de transport. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.

Transferul intern se va comanda la inscriere si se va mentiona orasul de imbarcare; In cazul in care nu se foloseste transferul la dus se va anula si transferul de intoarcere in cazul in care a fost comandat transfer RT; In cazul in care transferul nu s-a folosit, nu se poate face solicitare de restituire a contravalorii lui, avand in vedere ca este BONUS!
Transferurile interne sunt transferuri de grup si nu se pot alinia la orele de decolare, ele fiind conforme cu programul transportatorului.

Asigurari

Prezentul pachet de servicii include:
-Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare, Polita Seria I56592 – valabila pana la 02.01.2023  (emisa de Societatea OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A.)

Optional, va recomandam sa incheiati asigurarea medicala si storno, Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tarif subventionat Cocktail Holidays (10 €/persoana)

Informatii despre sejur

Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte:
- Detalii reprezentant Cocktail Holidays pe parcursul excursiei – nume, telefon;
- Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport Romania – nume, telefon;
- Orar de zbor actualizat;

Modalitate plata si penalizari

In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:
- 40% - se plateste imediat dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;
- 40% - se plateste cu 31zile inaintea datei de plecare;
- 20% - se plateste cu 21zile inaintea datei de plecare
Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.

Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:
- 20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 60 zile inainte de inceperea sejururlui;
- 40% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 59zile – 31zile inainte de data inceperii sejurului;
- 80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 30zile – 21zile inainte de data inceperii sejurului;
- 100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 20 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare;

Eventuale evolutii ale pretuluii

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea  taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare.
In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

Date generale despre documentele de calatorie

• Cetăţenii români pot călători în Belgia fără viză de intrare.
• Pentru a intra pe teritoriul Spaniei, valabilitatea cartii de identitate sau a pașaportului trebuie să fie de cel puțin 3 luni de la data preconizată a ieșirii de pe teritoriul acestui stat.
• Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!
• Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!
• Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina viza necesara deplasarii personal de la Ambasada din Bucuresti!
• Cetateni straini trebuie sa  intrebe personal la ambasada din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii;
• Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aiba un set de documente pentru a trece frontiera.
a. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este present in deplasare;
b. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces.
c. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort.
d. Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.
Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro.

Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu permite turistului sa paraseasca teritoriul Romaniei sau a nu acorda intrarea pe teritoriul statului unde se face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesaare deplasarii.

Protectia datelor cu caracter personal

Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc.), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.

Informatii Standard

ATENTIE! Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, pe langa informatiile precontractuale din descrierea programului, agentia de turism organizatoare si agentia de turism intermediara trebuie sa furnizeze calatorului si:

Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, atat agentia de turism organizatoare cat si agentia de turism intermediara, trebuie sa furnizeze calatorului informatiile standard valabile pentru acest pachet turistic. Acestea se descarca de pe link-ul: https://informatiicalatorie.cocktailholidays.ro/informatii-standard/

Informatiile de mai sus sunt valabile si vor fi folosite doar in cazul in care Cocktail Holidays este agentia organizatoare, iar agentia de unde se oferteaza / achizitioneaza pachetul actioneaza ca intermediar.

Oferta detaliata si Formularul cu informatii standard sunt parte integranta a contractului privind pachetul de servicii de calatorie achizitionat si nu pot fi modificate decat prin acordul explicit al partilor contractante.
Cocktail Holidays nu isi asuma raspunderea in cazul in care informatiile de mai sus nu sunt inmanate turistilor, la momentul ofertarii pachetelor.

Destinatie: Belgia

Durata: 1 zi, fara cazare


Servicii incluse:
• 3 nopti cazare cu MIC DEJUN la Hotel Bedford 3* in Bruxelles
• 2 nopti cazare cu MIC DEJUN la Hotel Academie 4* in Brugges
• Bonus! Turul panoramic al orasului Bruxelles
• Transport autocar Bruxelles – Brugges
• Vizita Gent (jumatate de zi) – cu ghid local (intrarile la obiective nu sunt incluse)
• Vizita pietonala de o zi in Brugges – cu ghid local (intrarile la Our Lady Church si Muzeul Ciocolatei sunt incluse)
• Zbor Compania TAROM Bucuresti - Bruxelles – Bucuresti – cu bagaj de cala de 23kg si bagaj de mana de 8kg
• Taxele de aeroport incluse
• Transferul aeroport - hotel Bruxelles inclus
• Transfer Brugges- Aeroport Bruxelles
• Bonus! Transfer intern de grup din Brasov/Constanta, valabil doar in momentul rezervarii
• Facilitarea testului PCR, la clinica acreditata, la tarif preferential pentru turistii Cocktail Holidays
Servicii neincluse:
• Intrarile la obiectivele turistice, alte servicii in afara celor mentionate in program, bacsisuri
• Excursiile optionale
• Intrarea la Catedrala Saint Bavo, in Gent: 10 Eur / pers.
• Taxa locala (se achita direct de catre turist la receptia hotelului)
• Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tarif subventionat Cocktail Holidays (10 €/persoana)
• Contravaloarea testului PCR inaintea plecarii din tara sau la destinatie, care intra in sarcina calatorului, functie de conditiile impuse de autoritati la data calatoriei
BRUXELLES - ANTWERP – GENT - BRUGGES: Artă, istorie, arhitectură, gastronomie & shopping •3 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Bedford 3* in Bruxelles - Foarte bine - 8.0 cota booking.com •2 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Academie 4* in Brugges - Superb - 9.2 booking.com •Bonus! Turul panoramic al orasului Bruxelles •Vizita orasul Gent cu ghid local •Vizita pietonala Brugges cu ghid local •Vizita la Muzeul Ciocolatei din Brugges (cu demonstratie si degustare) •Zbor Compania Tarom, Otopeni - Bruxelles - Otopeni cu bagaj de cala de 23 kg si bagaj de mana de 10 kg inclus •Insotitor roman de grup •Bonus! Transfer intern de grup din orasele Brasov/Constanta, valabil doar in momentul rezervarii •Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection, optionala, subventionata de Cocktail Holidays, la tarif special (10€/persoana) •Facilitarea testului PCR, la clinica acreditata, la tarif preferential pentru turistii Cocktail Holidays

Descriere Program

22.04.2022 Bucuresti – Bruxelles
Prezentare la Aeroportul Bucuresti-Otopeni Henri Coanda la ora 04.30 pentru imbarcare la cursa Tarom RO 371 cu decolare la ora 07:40 spre Bruxelles. Aterizare la Bruxelles la ora 09:30. Tur panoramic al orasului: Atomium, Royal Palace Laeken, Turnul Japonez și Pavilionul Chinezesc, Parcul Cinquantenaire, Cartierul UE, Palatul de Justiție, Parcul Warande, Wetstraat/ Rue de la Loi, Catedrala Sfintii Mihail si Gudula (fara intrari la obiective). Transfer la hotel. Dupa-amiaza, timp liber pentru plimbari in oras. Cazare la Hotel Bedford 3* (sau similar)

23.04.2022 Bruxelles – Atwerp
Mic dejun. Optional, va recomandam excursie la Antwerp. Principalele obiective:  Gara Centrală, denumită si Catedrala Căilor Ferate”; districtul diamantelor, Keyserlei și Meir, centrul vechi al orasului, unde vizităm Casa Rubens”, care timp de douăzeci și cinci de ani a fost casa și atelierul pictorului baroc Pieter Paul Rubens. Dupa-amiaza, trecem prin Groenplaats si ajungem la Catedrala Maicii Domnului, o biserică gotică magnifica cu importante opera de arta apartinand unor artisti celebri, inclusive P.P. Rubens. Vom merge apoi in piata principala, Piața Veche (Grote Markt), Fântâna Brabo, Primăria, casele breslelor; râul Scheldt, Statuia lui Lange Wapper. Terminăm cu o plimbare prin „Vlaeykensgang”, un cartier medieval plin de străzi si alei înguste. Pe drumul de întoarcere ne oprim în Berchem pentru a vizita cartierul Zurenborg Art Nouveau Zurenborg, unde veti vedea cateva dintre cele mai frumoase case construite in arta stil nouveau. Intoarcere la Bruxelles in jurul orei 18:00. Cazare la Hotel Bedford 3* / Bruxelles (sau similar)

24.04.2022 Bruxelles
Mic dejun. Timp liber in Bruxelles. Optional, va propunem un tur pietonal cu ghid local in centrul istoric al orasului: Grand Place, Piata Centrala (aflata in Patrimoniul UNESCO din 1998) cu cladiri gotice, medieval, stradute inguste), Primaria, Menneken Pis, Casa Regelui (astazi Muzeul Orasului), Galeria Regala St. Hubert, Parlamentul European, Les Maroles, Cartierul Traditional al orasului, Palatul Justitiei.  Timp liber pentru cumparaturi sau vizite individuale Se pot vizita: Muzeul Horta (dedicat arhitectului Victor Horta), Muzeul Filmului, Muzeul Jucariilor, Muzeul instrumentelor musicale, Muzeul regal de arte frumoase, Palatul Artelor, parcul Mini-Europa unde se gasesc expuse modele de cladiri din toata Europa, Muzeul Autoworld pentru pasionații de modele de mașini și progress. Dupa vizite, va puteti relaxa la unul dintre numeroasele restaurante, cafenele. Nu ratati: bomboanele de ciocolată (ciocolateriile sunt la tot pasul în centrul oraşului), berea belgiană (în general foarte tare şi aromată) şi waffle (prăjituri tradiţionale cu diverse topinguri, ciocolată, miere, cremă de fructe). Cazare la Hotel Bedford 3* / Bruxelles (sau similar).

25.04.2022 Bruxelles – Gent – Brugges
Mic dejun. Check-out si plecare catre Gent, un oras istoric si unul dintre cele mai interesante locuri din Belgia. Impreuna cu ghidul local, incepem vizita cu o plimbare de-a lungul pitoreștilor strazi Graslei și Korenlei, recunoscute ca fiind unele dintre cele mai frumoase strazi istorice din Gent, strajuite de casele cu frontoane ale breslei negustorilor si comerciantilor, ce dateaza din sec. 12. De pe unul dintre podurile de flancare, se poate vedea o panorama a celor trei turnuri, clopotnița și turlele bisericii St. Nicolas si catedrala Sf. Bavo’s. Urmeaza apoi o plimbare prin Korenmarkt , in centrul istoric, cu o oprire la  Biserica St. Nicolas (clopotnița impresionantă și sala de pânze se afla pe lista lista Patrimoniului Mondial), Catedrala Sfântul Bavo (biletul de intrare nu este inclus), cu celebrul altar Adorarea Mielului Mistic (1432), o adevarata piatră de hotar în istoria artei! În drumul nostru către Piața Vrijdagmarkt vom vedea si cladirea Primariei cu amestecul său de stiluri, gotic flamboyant si renascentist, precum si statuia lui Jacob Van Artevelde si Dulle Griet („Femeie rea”), o fontă din secolul al XV-lea tun, cântărind mai mult de douăsprezece tone. Vom intra apoi în curtea interioară a Casei lui Alein, actualul Muzeul al Folclorului, unde se pot vedea particularitatile locuitorilor din zona. Trecand pe alei șerpuite și străzi pietruite, cu numeroase restaurante ajungem la Castelul Conților, o fortăreață impunătoare, reședința de odinioara a Contelui de Flandra . Ne întoarcem la Korenlei trecând pe lângă Piața St-Veerle și Piața Veche de pește. Dupa incheierea vizitei, plecam catre Brugges. Cazare la Hotel Academie 4* / Brugges (sau similar).

26.04.2022 Brugges – Croaziera pe canale – Muzeul de Ciocolata – Fabrica de bere De Halve Maan
Mic dejun. Ne intalnim cu ghidul local si vom pleca intr-un tur pietonal de o zi in care vom vizita orasul. Pornim pe principala stradă comercială, catre Pieța Centrala. La jumătatea drumului, vom vedea Catedrala Sf. Salvator, principala biserica din oras si care gazduieste numeroase opera de arta originale, Piața Jan Van Eyck, care poarta numele renumitului pictor flamand, cladirea teatrului , Saaihalle (1399), Huister Beurze (prima bursă). Ajungem apoi lângă Piata Burg, una dintre cele mai fermecătoare piețe din oraș, cu Primăria gotică, Bazilica Sfântului Sânge și a Libertății din Bruges, cu relicva Sf. Sange, unica in lume. Traversăm Piața de Pește, Piața Tanners și Dijver. Optional, va recomandam o plimbare cu barca pe micile canale din oras, care dau orasului Brugges epitetul de „Veneția Nordului”. Tot optional, vom vizita si Biserica Maicii Domnului, cu celebra „Madona cu copil”, singura sculptură a lui Michelangelo la nord de Alpi. O oprire la Spitalul St. John (acum Memling în Sint - Jan - Hospitaalmuseum) ne permite să vedem una dintre cele mai vechi clădiri de spital conservate din Europa. Dupa pranz, vom vizita “Muzeul Ciocolatei din Brugges (cu demonstratie si degustare). Optional, se poate vizita si faimoasa fabrica de bere “ De Halve Man”. Cazare la Hotel Academie 4* / Brugges (sau similar)

27.04.2022 Brugges - Bruxelles - Bucuresti
Mic dejun. Timp liber pentru plimbari individuale si cumparaturi. Check-out si plecare catre aeroportul din Bruxelles. Imbarcare la cursa Tarom RO 374 cu decolare la ora locala 19:55 spre Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora locala 23:35.

Excursii optionale - preturi informative

-Antwerp – durata (10 ore) – Pretul include: transport autocar, ghid local, bilete de intrare la anumite obiective turistice, insotitor de grup - 145 eur/ pers. Min. 20 participanti
-Tur pietonal cu ghid local in centrul istoric din Bruxelles cu ghid local: Durata: 3 ore, appx. 23 - 25 eur / pers. Min. 20 participanti.
-Plimbare cu barca pe canalele din Brugges: appx: 12-15 eur / pers. Min. 20 participanti
-Vizita la Fabrica de Bere De Halve Man: appx. 13-15 eur / pers. Min. 20 participanti

Tarifele excursiilor optionale sunt calculate orientativ si pot suferi modificari in functie de numarul de persoane. Clientii nu sunt obligati sa le cumpere de la partenerul agentiei noastre (sunt doar recomandate ca servicii sigure); Plangerile si solutionarea acestora se fac la fata locului!

Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIM 25 PERSOANE. Pentru un grup de minimum 20 - 24 persoane se percepe un supliment de 40€/persoana. Pentru un grup mai mic de 19 pax, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face cel mai tarziu cu 21 zile inaintea plecarii.  De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat, pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
ATENTIE! Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii.Nu ne asumam eventualele servicii speciale ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contractul de prestari servicii.

In situatia de partaj in camera dubla (o persoana care doreste sa participe la o excursie, singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane). Tour Operatorul nu garanteaza ca va gasi in timp util a doua persoana dispusa sa participe la program, tot in partaj. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.

Descriere Hoteluri

Hotel BEDFORD 3* - Bruxelles sau similar https://www.hotelbedford.be/  – Foarte bine - 8.0 booking.com
Hotel ACADEMIE 4* - Brugges sau similar https://www.hotelacademie.be/en/ - Superb - 9.2  booking.com

Informatii utile specifice calatoriilor in Belgia

• Belgia este o țară în Europa de Vest si este unul dintre membrii fondatori ai Uniunii Europene. Aici se gasesc majoritatea instituțiilor acesteia precum și alte instituții internaționale importante, inclusiv NATO
• Există nenumărate ciocolaterii în întreaga Belgie, dar v-ați putea delecta și cu crochete, gauffre sau scoici și cartofi prăjiți, însoțite de una dintre faimoasele beri belgiene.
• Belgia este producătoare de ciocolată de aproape 400 de ani – prima dovadă a producției de ciocolată din Belgia datează din 1635. Astăzi Belgia produce peste 200.000 de tone de ciocolată pe an, și are aproximativ 2.000 de magazine de ciocolată.
• Bucătăria locală belgiana este foarte populară şi iese în evidenţă prin mâncărurile specifice, cum ar fi anghila cu legume şi verdeaţă sau salata Liege. Cele mai multe meniuri din restaurante sunt inspirate din bucatele tradiţionale cu creveţi, sparanghel, anghile, şuncă, branzeturi, diverse feluri de plăcintă ca aperitiv, în timp ce peştele şi carnea sunt servite la felul principal. Waterzooi, o supă de peşte sau de pui cu legume, este foarte apreciată atât de către belgieni, cât şi de turişti. Carnea de iepure, preparată în mod tradiţional cu bere, este considerată o delicatesă în Belgia.
• Belgienii sunt inventatorii cartofilor prăjiţi, iar cicoarea belgiană are un loc de onoare în meniuri şi un stil unic de cultivare. O frunză are o singură calorie şi are o valoare nutritivă considerabilă, prin conţinutul său de minerale.Se poate servi în salate sau cu creveţi şi alte legume.
• Belgienii preferă vin sau bere la masă. Ei consumă într-un an 200 de litri de bere pe cap de locuitor. Berea lor le umbreşte pe cele din Germania, Olanda şi Danemarca. Puţine reţete culinare belgiene sunt considerate complete fără gustul delicios de bere.
• In Belgia se produc peste 800 de tipuri de bere; tot aici, in 1999 s-a deschis prima academie de bere din lume;
• Anvers este capitala mondială a diamantelor. Diamantele au fost comercializate aici încă din 1447, iar astăzi orașul comercializează mai mult de 80% din diamantele brute din lume și 50% din toate diamantele tăiate.
• Puteti folosi pentru efectuarea platilor, atat numerar euro, cat si plata cu card.

Informatii Utile Generale

• Trebuie sa va prezentati la aeroport la intalnirea cu reprezentant/insotitor de grup, cu 3 ore inainte de ora anuntata a decolarii avionului! Prezentarea biletului de avion la imbarcare este obligatorie! Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala 23 kg si max. 8 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager
• Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea, orice modificare se taxeaza cu 25€/modificare/rezervare;
• Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);
• Exista hoteluri unde copilul pana la 12 ani este acceptat sa doarma in pat cu parintii si astfel are gratuitate la cazare sau o reducere foarte mare
• Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea.
• Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului ;
• Toate unitatile de cazare,precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;
• Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.
• Important! Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.

Informatii referitoare la Covid-19

• Atentie! In situatia continuarii epidemiei de COVID 19, pot intervenii modificari ale conditiilor de calatorie, in sensul schimbarii datei de plecare sau a unor conditii strict administrative locale in tara sau la destinatie, conditii impuse independent de vointa organizatorului programului turistic.
• Informatii referitoare la Covid 19 – conditii de calatorie informative, cu actualizare pe site www.mae.ro – Belgia

Servicii ghid / insotitor de grup

Cocktail Holidays asigura un insotitor de grup pe perioada circuitului, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului.

Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbarea ordinii desfasurarii acestuia, ore), fara a afecta insa structura serviciilor.

Mijloace de transport

ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.
In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur sunt destinate deplasarii catre/de la destinatie. 
Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil, iar agentia organizatoare nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele modificari.
Asezarea in microbuz/autocar la destinatie se face de catre insotitiorul de grup, pe baza listei cu ordinea inscrierii la program, incepand cu randul 2 de scaune din mijlocul de transport. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.

Transferul intern se va comanda la inscriere si se va mentiona orasul de imbarcare; In cazul in care nu se foloseste transferul la dus se va anula si transferul de intoarcere in cazul in care a fost comandat transfer RT; In cazul in care transferul nu s-a folosit, nu se poate face solicitare de restituire a contravalorii lui, avand in vedere ca este BONUS!
Transferurile interne sunt transferuri de grup si nu se pot alinia la orele de decolare, ele fiind conforme cu programul transportatorului.

Asigurari

Prezentul pachet de servicii include:
-Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare, Polita Seria I56592 – valabila pana la 02.01.2023  (emisa de Societatea OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A.)

Optional, va recomandam sa incheiati asigurarea medicala si storno, Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tarif subventionat Cocktail Holidays (10 €/persoana)

Informatii despre sejur

Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte:
- Detalii reprezentant Cocktail Holidays pe parcursul excursiei – nume, telefon;
- Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport Romania – nume, telefon;
- Orar de zbor actualizat;

Modalitate plata si penalizari

In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:
- 40% - se plateste imediat dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;
- 40% - se plateste cu 31zile inaintea datei de plecare;
- 20% - se plateste cu 21zile inaintea datei de plecare
Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.

Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:
- 20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 60 zile inainte de inceperea sejururlui;
- 40% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 59zile – 31zile inainte de data inceperii sejurului;
- 80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 30zile – 21zile inainte de data inceperii sejurului;
- 100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 20 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare;

Eventuale evolutii ale pretuluii

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea  taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare.
In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

Date generale despre documentele de calatorie

• Cetăţenii români pot călători în Belgia fără viză de intrare.
• Pentru a intra pe teritoriul Spaniei, valabilitatea cartii de identitate sau a pașaportului trebuie să fie de cel puțin 3 luni de la data preconizată a ieșirii de pe teritoriul acestui stat.
• Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!
• Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!
• Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina viza necesara deplasarii personal de la Ambasada din Bucuresti!
• Cetateni straini trebuie sa  intrebe personal la ambasada din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii;
• Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aiba un set de documente pentru a trece frontiera.
a. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este present in deplasare;
b. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces.
c. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort.
d. Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.
Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro.

Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu permite turistului sa paraseasca teritoriul Romaniei sau a nu acorda intrarea pe teritoriul statului unde se face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesaare deplasarii.

Protectia datelor cu caracter personal

Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc.), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.

Informatii Standard

ATENTIE! Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, pe langa informatiile precontractuale din descrierea programului, agentia de turism organizatoare si agentia de turism intermediara trebuie sa furnizeze calatorului si:

Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, atat agentia de turism organizatoare cat si agentia de turism intermediara, trebuie sa furnizeze calatorului informatiile standard valabile pentru acest pachet turistic. Acestea se descarca de pe link-ul: https://informatiicalatorie.cocktailholidays.ro/informatii-standard/

Informatiile de mai sus sunt valabile si vor fi folosite doar in cazul in care Cocktail Holidays este agentia organizatoare, iar agentia de unde se oferteaza / achizitioneaza pachetul actioneaza ca intermediar.

Oferta detaliata si Formularul cu informatii standard sunt parte integranta a contractului privind pachetul de servicii de calatorie achizitionat si nu pot fi modificate decat prin acordul explicit al partilor contractante.
Cocktail Holidays nu isi asuma raspunderea in cazul in care informatiile de mai sus nu sunt inmanate turistilor, la momentul ofertarii pachetelor.