Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Paste in Kusadasi & Istanbul


Descriere



Program detaliat

Ziua 1 | Vineri 22.04.2022: BUCUREȘTI – CANAKKALE

Întâlnire cu însoțitorul de grup la ora 05:30 în parcarea din fața ACADEMIEI MILITARE ROMÂNE (Universitatea Națională de Apărare Carol I) – acces dinspre Bd Eroilor, plecare ora 06:00 pe traseul  București - Giurgiu - Ruse – Stara Zagora – Capitan Andreevo – Edirne – Canakkale. Seara cazare în Canakkale la hotel 3*. Timp liber pentru cumpărături sau plimbare prin oraș, unul dintre cele mai ietine orașe din Turcia.

 

Ziua 2 | Sambata 23.04.2022: CANAKKALE - TROIA - BERGAMA (Cetatea Pergamon) - KUSADASI

Mic dejun. Plecare spre Kusadasi. În drum vom face o oprire la Troia - povestea războiului troian fiind una din cele mai faimoase din istorie, iar legenda Elenei din Troia încântă de peste 3.000 de ani. Mai departe, ne indreptam spre Cetatea Pergamon, locul unde a fost inventat pergamentul. Cetatea Pergam  este  citata  și în  cartea  Apocalipsei, spunându-se despre aceasta  că este  una  dintre  cele  șapte  biserici  din  Asia.  În  prezent, siturile  arheologice principale ale anticului Pergam se regăsesc în partea de Nord și de Vest a orașului modern Bergama. Drumul continuă spre Kusadasi, unde vom ajunge spre seara – cazare la hotel Palm Wings Ephesus 5*. Dupa cina vom fi preluati de autocar si vom porni spre Izmir pentru a participa la slujba de Inviere la Biserica Aya Fotini. HRISTOS A INVIAT!

 

Ziua 3 | Duminica 24.04.2022: KUSADASI – timp liber | SIRINCE (optional)

Mic dejun. Timp liber pentru odihnă, pentru a va bucura de facilitățile hotelului, shopping în Kusadasi, sau, in a doua parte a zilei, opțional, excursie de jumatate de zi la Sirince. Sirince – vechiul sat grecesc va asteapta sa degustati vinul fructat pentru care este recunoscut in intreaga Turcie si sa admirati peisajele pitoresti. Turul include vizita Bisericii Sf.Ioan Botezatorul si oprire la magazinul de specialitati turcesti. Spre seară ne întoarcem în Kusadasi - hotel Palm Wings Ephesus 5*.

 

Ziua 4 | Luni 25.04.2022: KUSADASI – timp liber | PAMUKKALE (opțional)

Mic dejun. Timp liber la hotel sau, opțional, excursie la Pamukkale. Supranumit și Castelul de Bumbac, terasele de calcar  reprezintă un fenomen unic în lume care stârnește reacții de uimire și contemplare. În fața albului imaculat incrustrat parcă cu pietre prețioase, cuvintele sunt lipsite de esență. Tot acolo, orașul antic Hierapolis și Piscina Cleopatrei cu apă termală se dezvăluie precum acum 2000 de ani. Orașul antic Hierapolis impresionează prin Teatrul roman foarte bine conservat, prin numeroasele morminte descoperite și Templul lui Apollo. Fosta stațiune termală, Pamukkale, prin Piscina Cleopatrei, vă oferă beneficiile apei termale cu temperatura de 36 grade Celsius și ocazia de a descoperi o piscina în aer liber, pavată cu coloane ale Templului lui Apollo. Seara ne întoarcem în Kusadasi - hotel Palm Wings Ephesus 5*.

 

Ziua 5 | Marti 26.04.2022: KUSADASI – timp liber | EFES & CASA FECIOAREI MARIA (optional)

Mic dejun. Timp liber pentru odihnă /plaja /shopping în Kusadasi, sau, opțional excursie la Efes – unul dintre cele mai faimoase orașe ale Antichității și Casa Fecioarei Maria – locul în care Fecioara Maria și-a petrecut ultimii ani din viață. După-amiază ne întoarcem în Kusadasi - hotel Palm Wings Ephesus 5*.

 

Ziua 6 | Miercuri 27.04.2022: KUSADASI - ISTANBUL

Mic dejun. Plecare spre Istanbul, urmând traseul Izmir - Bursa. Seara, sosire în Istanbul - cazare la hotel 3* superior.

 

Ziua 7 | Joi 28.04.2022: ISTANBUL – Tur pietonal ghidat | Croaziera pe Bosfor (opțional) | Tur by night+Piata Taksim (opțional)

Mic dejun. Timp liber sau, vă propunem un tur pietonal ghidat prin centrul istoric: piata Sultanahmet, Hipodromul, si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul) adus din orasul Karnak, provincia egipteana Luxor, de catre imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.). Urmeaza Catedrala Sfanta Sofia construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pentru aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. Dupa caderea Constantinopolelui a fost transformata in moschee, din 1935 a devenit muzeu, iar din august 2020 a fost transformata din nou in moschee. Aceasta atrage anual milioane de vizitatori. Continuam cu Topkapi - resedinta sultanilor pana in 1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior. Optional, dupa-amiaza va propunem o croaziera pe Bosfor (daca si conditiile meteo vor permite organizarea acesteia). Pentru cei care doresc sa afle mai mult despre Istanbul le propunem optional un tur cu autocarul, pe traseul caruia vom ajunge in Piata Taksim – centrul administrativ al orasului, unde ne delectam cu o plimbare pietonala pe cea mai colorata si cunoscuta artera comerciala a megalopolisului aflat pe doua continente - Istiklal. Cand se insereaza traversam pe malul asiatic, trecem pe langa casa Presedintelui Erdogan pentru a ajunge la cea mai impresionanta ctitorie a acestuia, o moschee grandioasa construita in stilul clasicismului otoman. De la inaltimea dealului Camlica, aflat la 267 de metri deasupra stramtorii Bosfor, daca vremea ne permite, vom imortaliza privelistea incredibila oferita de Istanbul si de cele trei poduri luminate feeric. Seara ne intoarcem la hotel.

 

Ziua 8 | Vineri 29.04.2022: ISTANBUL – Croaziera in insula BUYUKADA (optional)| Seara turceasca (optional)

Mic dejun. Timp liber in Istanbul sau optional va propunem croaziera (cu pranz inclus) in Buyukada -Insula Printilor din marea Marmara, denumita astfel pentru că în perioada bizantină prinții sau alți membri ai familiilor regale erau exilați aici. Gasim aici vegetație mediteraneană, multă liniște, aer curat, briză călduță, atmosferă de vacanță și nicio mașină pe străduțele pe care se circula doar cu vehicule electrice și biciclete. Recomandam plimbarea individuala catre zona cosmopolita, unde gasim vile luxoase, multe dintre ele in stil Victorian si gradini minunat intretinute. Urmeaza masa de pranz cu preparate din peste. Intoarcere in Istanbul si timp liber pentru vizite individuale sau cumparaturi in Marele Bazar, inima comerciala a Istanbulului, cel mai mare si mai vechi bazar acoperit din lume, cu peste 4000 de magazine insiruite pe 60 de strazi. Optional, seara turceasca, cu dansuri si cina traditionala. Cazare în Istanbul la hotel de 3*+.

 

Ziua 9 | Sambata 30.04.2022: ISTANBUL – EDIRNE – BUCURESTI

După micul dejun plecăm spre București. În drumul către țară vom trece prin orașul Edirne, fosta capitală a Imperiului Otoman, pentru a vizita Moscheea Selimiye – cunoscută drept moscheea celor 999 de ferestre datorită arhitecturii unice a cupolei, dar și a tunelelor subterane ce leagă moscheea de fosta Academie Militară, tunele ce acum adăpostesc numeroase magazine în care veți găsi produse tradiționale turcești, prilej și pentru achiziționarea ultimelor suveniruri. Sosire în București, seara, în funcție de trafic si formalități vamale.

 

Pentru explicaţiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

PASAPORT VALABIL MINIM 6 LUNI DE LA DATA IEȘIRII DIN TURCIA!

Atentie: Grup minim 45 pers.

  • Toate intrările la obiectivele turistice din Turcia se achită în moneda națională – Lira Turcească. Vizitele menționate în program NU includ taxele de intrare la obiectivele turistice.
  • În cazul nerealizării numărului minim de participanţi menţionat în program, agenţia îşi rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar.
  • În cazul unui grup mai mic de 45 pers. (35-44 persoane) se va achita un supliment de 20 Euro/persoană.
  • Având în vedere contextul epidemiologic dinamic actual, organizarea itinerariului se va adapta normelor in vigoare aplicabile in perioada de desfasurare a programului.
  • Însoţitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, fără a afecta însă și  structura programului.
  • Persoanele care vor călători singure pot opta pentru Partaj în camera dublă/tripla, situatie în care agenția va aloca, în funcție de înscrierile existente sau ulterioare, 1, maxim 2 persoane pentru partaj fiecărui solicitant. În situația în care agenţia nu reuşeste să completeze partajul, turiștii NU vor achita suplimentul de cameră Single. Eventualele neînţelegeri între solicitanţii de partaj nu sunt imputabile agenţiei.

Hotel Palm Wings Ephesus 5* http://ephesus.palmwings.com.tr/

Hotelul este situat la 55 km de aeroportul orasului Izmir, la 8 km de centrul statiunii Kusadasi si la 7 km de Selcuk, pe malul marii. Orasul antic Efes se afla la o distanta de 4 km de hotel. Hotelul este format dintr-o cladire cu 13 nivele (Standard rooms - 90 % din camere au vedere partiala la mare) si 4 cladiri cu 4 nivele fiecare (Club – Family rooms, toate camerele au vedere la mare). Hotelul dispune de plaja proprie, cu nisip, bar pe plaja – gratuit. La piscina si pe plaja se ofera gratuit umbrele, sezlonguri si saltele.

Facilitati hotel: restaurantul principal, 4 restaurante a la carte, 5 baruri, 3 piscine exterioare, piscina interioara, tobogane cu apa, cabinet medical, centru SPA, coafor, lant de magazine, spalatorie, curatatorie, 8 sali de conferinte.

Facilitati camere: Toate camerele sunt dotate cu aer conditionat centralizat, televizor , telefon , mini-bar (apa - gratuit) , seif (contra cost), pardoseala – parchet laminat si gresie (club), pardoseala – parchet laminat (hotel), balcon / terasa, internet wireless, room service (contra cost).

Excursii optionale

• EFES & CASA FECIOREI MARIA – 20 Euro

• PAMUKKALE – 45 Euro

• SIRINCE – 20 Euro

• Seara turceasca – 40 Euro (include cina +bauturi)

•  Tur by night cu autocarul+Piata Taksim+Dealul Çamlıca – 20 Euro

• Croaziera pe Bosfor – 15 Euro

• Croaziera in insula BUYUKADA – 35 Euro (pranz inclus)

 

!!! Turistii care achizitioneaza toate excursiile optionale din ISTANBUL (seara turceasca,tur by night si Buyukada), primesc Gratuit Croaziera pe Bosfor.
 
ATENTIE: Tarifele excursiilor optionale NU includ mesele si intrarile la obiective.

 

Suplimente si Reduceri

» Locuri preferențiale in autocar (rand 1 banchete - 15 €/pers/loc, rand 2 banchete - 10 €/pers/loc, rand 3 banchete - 5 €/pers/loc
» Oricare alt loc solicitat de turisti, in afara celor preferențiale se va taxa cu 5 €/pers/loc
» Reducere 5 €/pers pe ultima banchetă în autocar (se aplica doar daca locurile sunt solicitate in mod expres la momentul rezervarii).
*Urcarea in autocar se va face in functie de data inscrierii, iar confirmarea locurilor preferentiale se face in limita disponibilitatii. In autocar, copiii cu vârsta până în 14 ani nu pot ocupa locuri pe primul rând de banchete si nici prima bancheta dupa usa a 2-a.

Va rugam sa alegeti o data de CheckIn si CheckOut pentru a vedea preturile.